Vítězství ducha nad hmotou – 3 medaile Blažkové z MČR U22

V Jablonci se ve dnech 24. – 25. 8. 2024 uskutečnilo MČR U22. V olomouckém dresu se představilo duo 👭 z Tišnova.
 
Nejdříve šla na start Hanka Blažková. V této skoro „ztracené“ sezóně předvedla bojový 🥷 výkon. Únavová zlomenina 💔 ji z přípravy a závodů vyřadila od letošního února do května, takže tréninkové úsilí 🏃 i výsledky byly v první půlce sezóny takové nijaké. Přesto se Hanka „zakousla“ 🦷 do tréninku a pomalu a nenápadně se posunovala sprinterskými tabulkami nahoru 🆙. V obou sprintech pak na MČR U22 prokázala velkou „hlavu“. Na 100 m sprintu nejprve pohlídala v rozběhu postup do finále (12,24 s). Ve finále pak doběla bronzová 🥉 (12,05 s). Vzápětí olomoucká štafeta 4×100 m ve složení Kubíčková, Blažková, Delprete a Králová doběhla první a holky si tak vychutnaly zlato 🥇 (46,69 s). Druhý den Hanku čekal rozběh na 200 m, který vyhrála (24,72 s) a pak ve finále předvedla filozoficky krystalické vítězství ducha 👻 nad hmotou. Časem 24,36 s vybojovala třetí medaili – bronzovou 🥉.
 
Za zkušenostmi vyrazila ještě 16letá dorostenka Anetka Seberová, která v rozběhu na 400 m př. 🏔️ časem 62,11 s byla první nepostupující do finále 🏁, tedy celkově 9., což je super 👌výsledek.
 
Vždy si říkáme v tréninkové skupině 👥, že důležitější jsou výkony než umístění . Tady se musím opravit, protože jablonecký víkend ukázal, že bojovat se má právě tehdy, když je výkonnost fakticky nižší. A pak jsou o to cennější 🏆 právě ta umístění… 🙂. Platí to pro Hanku i Anet.
 
A jako trenér právě v téhle chvíli chytám štěstí 🍀, do dlaní 🦋